Back

0 Ομελετα με κρεμμυδι και πατατα

Your vote is:
0.00 of 0 votes

Μία εύκολη διαφορετική και πεντανόστιμη ομελέτα

 

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

1 μεγάλη πατάτα

1 κούπα γάλα 1,5%

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 δάχτυλα γραβιέρα 

2 κουταλιές βρώμη ή αλεύρι ολικής

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 πιπεριά 

Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε πολύ καλά την πατάτα και την τρίβετε όπως είναι η φλούδα στον τριφτή.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και ετοιμάζουμε το μείγμα της ομελέτας. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και δυο κοφτές κουταλιές αλεύρι ή νιφάδες βρώμης, αλάτι,πιπέρι.Σε ένα αντικολλητικότηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά την  τριμμένη πατάτα και το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τηνπιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα. Έπειτα πρόσθετε την τριμμένη γραβιέρα και μετά το μείγμα  στης ομελέτας. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάστε με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλώστε την φωτιά στο μισό. Σε περίπου 5-7 λεπτά  θα  έχει πάρει το χρυσοκίτρινο χρώμα. Αφήστε για λίγο μακριά από την φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει.