Back

0 Σουφλε σπανακι

Your vote is:
0.00 of 0 votes

Ένας άλλος  τρόπος  μαγειρέματος για αυτούς που δεν τους αρέσει πολύ το σπανάκι

 

ΥΛΙΚΑ

1500 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι  (ή 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο)

1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος

χυμός 1 λεμονιού

250 γρ φέτα με λίγα λιπαρά ή ανθότυρο

150 γρ (6 φέτες) ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια

φρυγανιά τριμμένη (3 φρυγανιές ή 2 κουταλιές σούπας)

2 γιαούρτια στραγγιστά 2% (400γρ)

2 αυγά

4 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Σε μία πλατιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλατοπίπερο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά ενώ κάθε τόσο ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες καλά και να μην έχει πολύ ζωμό. Όσο ζωμό περισσεύει τον στραγγίζουμε. Αφού το βγάλουμε απ’ τη φωτιά τρίβουμε μέσα τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά. Βάζουμε μέσα το μίγμα από το σπανάκι.  Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και λίγο αλάτι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γιαούρτι, περίπου στα 40 λεπτά. (προσοχή γιατί η κρούστα από πάνω μαυρίζει εύκολα).