Back

0 Σπαγγετι Μπολονεζ

Your vote is:
0.00 of 0 votes

Μία ωραία και λαχταριστή επιλογή για αυτούς που τους αρέσουν τα μακαρόνια

 

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί τοματάκιακονκασέ ή φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες

½  ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κς ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα

Εκτέλεση

Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. «Σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέριστον κιμά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα λαδώνουμε.Σερβίρουμε αμέσως σε μερίδες τα ζυμαρικά, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.