Back

0 Χοιρινες μπουκιες με πολυχρωμες πιπεριες

Your vote is:
0.00 of 0 votes

Συνδυάστε το ψαρονέφρι με τα λαχανικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει…

 

Υλικά

½ κιλό ψαρονέφρι

3κς ελαιόλαδο

1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, κομμένες σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο

ρίγανη

½ ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό

ζωμός βοδινού

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

Αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε. Σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και θωρακίζουμε το κρέας.Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και μειωθούν τα υγρά.  Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουτ. σούπας νερό. Το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη