• 0 Σπαγγετι Μπολονεζ

    0.00 of 0 votes

    Μία ωραία και λαχταριστή επιλογή για αυτούς που τους αρέσουν τα μακαρόνια   Υλικά 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτί τοματάκιακονκασέ ή φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες ½  ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 4 κς ελαιόλαδο 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι Τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα Εκτέλεση Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. «Σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέριστον κιμά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα λαδώνουμε.Σερβίρουμε αμέσως σε μερίδες τα ζυμαρικά, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.

  • 0 Σουφλε σπανακι

    0.00 of 0 votes

    Ένας άλλος  τρόπος  μαγειρέματος για αυτούς που δεν τους αρέσει πολύ το σπανάκι   ΥΛΙΚΑ 1500 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι  (ή 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο) 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος χυμός 1 λεμονιού 250 γρ φέτα με λίγα λιπαρά ή ανθότυρο 150 γρ (6 φέτες) ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια φρυγανιά τριμμένη (3 φρυγανιές ή 2 κουταλιές σούπας) 2 γιαούρτια στραγγιστά 2% (400γρ) 2 αυγά 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Σε μία πλατιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλατοπίπερο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά ενώ κάθε τόσο ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες καλά και να μην έχει πολύ ζωμό. Όσο ζωμό περισσεύει τον στραγγίζουμε. Αφού το βγάλουμε απ’ τη φωτιά τρίβουμε μέσα τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά. Βάζουμε μέσα το μίγμα από το σπανάκι.  Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και λίγο αλάτι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γιαούρτι, περίπου στα 40 λεπτά. (προσοχή γιατί η κρούστα από πάνω μαυρίζει εύκολα).  

  • 0 Ομελετα με κρεμμυδι και πατατα

    0.00 of 0 votes

    Μία εύκολη διαφορετική και πεντανόστιμη ομελέτα   ΥΛΙΚΑ 4 αυγά 1 μεγάλη πατάτα 1 κούπα γάλα 1,5% 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 δάχτυλα γραβιέρα  2 κουταλιές βρώμη ή αλεύρι ολικής 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πιπεριά  Αλάτι, πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε πολύ καλά την πατάτα και την τρίβετε όπως είναι η φλούδα στον τριφτή.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και ετοιμάζουμε το μείγμα της ομελέτας. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και δυο κοφτές κουταλιές αλεύρι ή νιφάδες βρώμης, αλάτι,πιπέρι.Σε ένα αντικολλητικότηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά την  τριμμένη πατάτα και το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τηνπιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα. Έπειτα πρόσθετε την τριμμένη γραβιέρα και μετά το μείγμα  στης ομελέτας. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάστε με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλώστε την φωτιά στο μισό. Σε περίπου 5-7 λεπτά  θα  έχει πάρει το χρυσοκίτρινο χρώμα. Αφήστε για λίγο μακριά από την φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει.

  • 0 Πατατες με μανιταρια

    0.00 of 0 votes

    Μία νηστίσιμη συνταγή που αντικαθιστά επάξια το κρέας.   Υλικά 3 μεγάλες πατάτες ή 4 μικρές ¼  του κιλού μανιτάρια φρέσκα 2 ξερά κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο χυμός ενός  λεμονιού 2 κσ  ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και το σκόρδο. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Βάζουμε στις πατάτες το λεμόνι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, μαζί με νερό και ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις ψηθούν οι πατάτες.  

  • 0 Μπιφτεκια κοτοπουλο με σως γιαουρτιου

    0.00 of 0 votes

    Αν βαρεθήκατε τα κλασσικά μπιφτέκια δοκιμάστε τα μπιφτέκια κοτόπουλο και θα ξετρελαθείτε   Για τα μπιφτέκια Υλικά 1 κιλό κιμά κοτόπουλου 1 ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 αβγό λίγο ελαιόλαδο 16κσ  βρώμη αλάτι-πιπέρι ρίγανη  μαϊντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλέθουμε στο multi το κρεμμύδι, και το καρότο. Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τα αβγά, τη βρώμη, το λάδι,  το αλάτι-πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φυσικά τον κιμά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.     Για τη σώς γιαουρτιού  Υλικά   γργιαούρτι στραγγιστό 2% 1μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο 30 ml χυμός πορτοκαλιού 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος ή 2 φύλλα φρέσκος δυόσμος αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι       ΕΚΤΈΛΕΣΗ   Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί . Σερβίρουμε είτε ξεχωριστά σε μπωλ είτε δίπλα στα μπιφτέκια

  • 0 Κοτοπουλο με κρουστα παρμεζανας και ψητα ντοματινια

    0.00 of 0 votes

    Αντί για το κλασικό ψητό στήθος κοτόπουλο, δοκιμάστε να το ψήσετε με κρούστα παρμεζάνας. Μία πολύ ζουμερή και γευστική συνταγή Υλικά 4κομμάτια στήθος κοτόπουλο τριμμένη φρυγανιά 1/4 τριμμένη παρμεζάνα 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 4κς ελαιόλαδο ρόκα 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψετε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα.Αλατίζετε το στήθος κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά. Το τοποθετείτε σε ένα πιρέξ που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και δίπλα απλώνετε τα τοματίνια. Με ένα πινέλο λαδώστε το κοτόπουλο και τα ντοματίνιακαι ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύετε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το σερβίρετε με τη ρόκα και περιχύνετε τη σως.  

  • 0 Χοιρινες μπουκιες με πολυχρωμες πιπεριες

    0.00 of 0 votes

    Συνδυάστε το ψαρονέφρι με τα λαχανικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει…   Υλικά ½ κιλό ψαρονέφρι 3κς ελαιόλαδο 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, κομμένες σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο ρίγανη ½ ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό ζωμός βοδινού 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ Αλάτι-πιπέρι  Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε. Σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και θωρακίζουμε το κρέας.Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και μειωθούν τα υγρά.  Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουτ. σούπας νερό. Το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη      

  • 0 Καλαμαρια γεμιστα

    0.00 of 0 votes

    Μία διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε   Υλικά 4 φρέσκα καλαμάρια από 400-500 γρ το καθένα 4 κουταλιές ελαιόλαδο ½ ποτήρι του νερού κρασί 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο για πιλάφι ½ κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτές Λίγος μαιντανός Αλάτι Πιπέρι 3 ποτήρια νερό 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι μέτριο   Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τραβώντας το κεφάλι προς τα πάνω για να μη σκίσουμε καθόλου το κορμί. Τα πλένουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Αχνίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα μουστάκια. Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε το μαιντανό. Αφού λιγοστέψει η σάλτσα προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση αυτό το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει το ρύζι. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια. Ράβουμε με βελόνι και χοντρή κλωστή την πάνω μεριά από τα καλαμάρια για να μη φύγει η γέμιση. Θα περισσέψει λίγη γέμιση και θα περισσέψουν και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ταψί και βάζουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, τα υπόλοιπα μουστάκια και περίπου 1,5 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα και 10 λεπτά.